Когато не мога да заспя

Ева Кючукова, 11г.участник в конкурса на „Разкажи ми приказка“

Беше студена зимна нощ. През прозореца се виждаха само снежинките,танцуващи своя прекрасен танц. Огънят в камината гореше силно. Аз лежах на леглото си, сгушена в завивките си, гледайки към светещите звездички на тавана, които мама беше сложила. Беше ми много трудно да заспя. Въртях се,въртях се , премятах завивката, защото както ми ставаше топло, така рязко ми ставаше студено. Беше ясно,че не мога и няма да заспя скоро, затова започнах да мисля какво да правя. Първото, което ми дойде на ум, беше да си напиша домашното, но това вече беше свършена работа. След това реших, че мога да рисувам в една от тетрадките си. Станах,взех една тетрадка и един молив и започнах да мисля какво да нарисувам. Сетих се, че може да нарисувам балерина. Започнах да рисувам бавно и старателно. Когато бях напълно готова, като по чудо, сякаш балерината започна да танцува великолепния си танц, да се върти и да се премята. Аз въздъхнах:

— Уаууу! Това е великолепен танц,мадам!

Изведнъж балерината се спря пред мен и започна да ми говори:

— Благодаря! Как е твоето име? Разбрах, че не можеш да заспиш, затова ме нарисува и аз дойдох на помощ 🙂.

— Името ми е Елиза. Да, наистина не мога да заспя вече от доста време. Има ли начин да ми помогнеш, нищо, че си просто хартиена балеринка?

— Мога да ти помогна. Ти ще легнеш на леглото си, а аз ще поръся върху теб специален вълшебен прашец, с който ще заспиш доста бързо. -отвърна тя.

     Аз легнах на леглото ми, а тя започна да пее и да разпръсква прашец. Аз затворих своите очи.

По едно време се събудих, посрещната от снежинките. Хартиената балерина наистина ми помогна да заспя. Това беше невероятна нощ.

Вашият коментар