Траяна Кайракова

Щуравата ни Траяна е завършила Шуменския унниверситет „Епископ Константин Преславски“, специалност български език и литература, че и история отгоре на това! Но понеже тя трудно се мирясва, завършва и специалност „Психология“ към Тракийския университет. По професия е учител по български език и литература, а също и педагогически съветник в СУ „Железник“ в прекрасната Стара Загора.

Траяна е автор на едни от най-забавните и най-разсмиващи текстове в мрежата. От няколко години поддържа своя лична страница с няколко хиляди последователи и обожатели, разбира се! https://www.facebook.com/rodnotoobrazovanie1/

Текстовете на Траяна са чакани и заслужено много харесвани от широката аудитория на един от най-популярните днес интернет сайтове за децата, семейството и обществото- https://mamaninja.bg . Езикът, с който така умело си играе Траяна, думичките му, са забележително пъргави, гъвкави, пъстрооки и понякога пиперливки. Това е защото Траяна много обича пипер, както и Red Hot Chilly Peppers, естествено!

За Траяна има много за разказване. Тя си е направо роман поне в пет тома! Но за Траяна най-добре разказват нейните ученици, които искрено си я обичат, защото тя и много не им се кара, а ги учи така, както само най-добрите учители могат!