Малкото момиче и големите въпроси

Кристина Бенова , 13 г.

Често в тишината, докато се опитвам да заспя, се замислям за наистина важните неща в живота. Питам се- какво съм направила, какво съм постигнала за тези 13 години живот…

Замислям се. Ако имах възможноста да се видя с Малкия принц, какъв въпрос бих му задала. Не един, а милион въпроси.Той също като мен е преживял много. Момчето има една единствена роза, която обича и обгрижва, а хората на земята имат толкова роднини и приятели и не всички отчитат този факт, и не всички го оценяват.

Чудя се защо в днешно време хората мислят единствено и само за себе си, защо не си дават сметка, че като обиждат и бият някой по-слаб  по този начин го нараняват!

А Вие, замисляли ли сте се поне веднъж? Звездите по своя воля ли са на небето? Какво всъщност ги кара да блестят? Не им ли омръзва? И много, много подобни въпроси…

Мисля над това какво се случва с хората, когато умрат. Къде отиват те? Наистина ли са на по- добро място или само така се говори? Защо хората губят близките си? Защо всъщност умираме? Бих искала да живеем вечно!

И връстниците ми, и възрастните около мен ми казват, че съм малка и не трябва да мисля за такива неща… Не било правилно едно дете да се затормозява с подобни въпроси! А така ли е?!? Малка ли съм?!? Кой определя малък ли си или си голям за подобни въпроси?

Не сте ли се питали поне веднъж в живота, защо той не е като в приказките?!? Наистина: Защо?