Една вълшебна история

Анастасия Динкова, 11 г.

Една лятна нощ не можех да заспя. Мечтите ме носеха в света на въображението. Когато вече бях унесена, дочух странно звънене на камбанки, идващо от прозореца. Станах от леглото, излязох на терасата и какво да видя! Пред мен стоеше килимче във формата на звезда, а отгоре похлупак. Седнах на звездата, похлупакът се затвори и полетях с бясна скорост напред. Само докато се усетя и градът беше вече зад мен.

Не знам колко съм летяла, но пред мен се откри една различна земя. Навсякъде имаше много цветя, а в далечината от един дворец се чуваше музика. Точно там кацна и моето вълшебно килимче – звезда. Около мен се насъбраха много хора и ме поканиха на провеждащия се там бал с маски. Принцесата, която организираше бала ме поведе към дрешника, където ми даде розова пухкава рокля и маска с пера. Изглеждах страхотно. Когато влязох в залата всички ахнаха от моята красота. За мой късмет най-красивият принц още не танцуваше и щом ме видя ме покани да танцуваме заедно. Веселихме се цяла нощ, докато не капнах от умора. После ме настаниха в една стая където веднага заспах.

Сутринта се събудих и облякох костюма за лов, защото така беше казала принцесата предишната вечер. Отидох на закуска и какво да видя! Трапезата беше отрупана с мекички, палачинки, бухтички, пържени филийки, сандвичи, кексчета, торти, и още какво ли не. След като се нахранихме, ми дадоха черен жребец. Аз свитата, и приятелките на принцесата се отправихме към гората. След като се уморихме, слугите разстлаха едно голямо покривало на което, си направихме пикник. После отново яхнахме конете и се върнахме в двореца.

Вечерта играхме на най-различни игри. Оказах се много по-добра от тях. Стана късно и всички си легнахме. На закуска пак имаше отрупана трапеза. Този път се облякох спортно, защото щяхме да се разхождаме в планината. След като навлязохме в гората първото нещо което видях, беше една кръгла маса с дванайсет стола около нея, като облегалката на всеки стол беше във формата на зодиите от зодиака. Продължихме напред и минах по пет дървени мостчета. След това видях различни фигури направени от дърво. Така се разхождахме до вечерта. След връщането си в двореца си направихме пижамено парти. Пихме горещ шоколад, ядохме сладки и си разказвахме приказки.

Последният ден ме разведоха из двореца. Той имаше басейн, прекрасни картини, библиотека с много книги, кино и куп други неща. Насладих се на градината, където и през четирите сезона цъфтят много различни цветя. Накрая принцесата ми разказа за историята на това прекрасно и изгубено кралство.

Каза че тук един земен час е равен на един ден. Значи съм прекарала тук само четири часа! Спомена, че хората тук са безсмъртни и смъртта идва при тях само, когато се уморят от живота и сами пожелаят да умрат. Сбогувах се с всички и се качих на звездата- килимче, похлупака се затвори и аз полетях отново към дома.

Вкъщи всички спяха и никой не беше забелязал че ме няма. Едва се добрах до леглото, много ми се спеше, Легнах и на мига заспах.