„БЪЛГАРСКА ДУША НА СВЯТАТА ЗЕМЯ“

Онлайн издание на Международен фестивал „Българска душа на Святата земя“

Арт салон „Сели – култура на народите“ гр. Бат Ям, Израел, Ви кани на онлайн изданието на Международен фестивал „Българска душа на Святата земя“ гр.Бат Ям Израел 2020г. Фестивалът е под егидата на г-н Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, Израел.

Целта на фестивала е съхранението на културното наследство на двете страни България и Израел , обмен на култури между двата приятелски народа, обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските  корени, традиции и обичаи, интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура. Особена значимост на проекта е представяне на творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света.

В международния фестивал  „Българска душа на святата земя“ могат да участват творци в различни направления. Индивидуално или групово.

Участниците са разделени в следните възрастови групи , според съответните направления: 4-6 г. ; 7-9г. ; 10-12г. ; 13-15г. ; 16-19г. и над 20г. Участниците се оценяват от Международно жури , съставено от специалисти в различни области – национални директори от различнин страни , специалисти в областта на музиката ,  шоу-бизнеса , изпълнители , писатели , журналисти , продуценти и други.

Участието в конкурсните програми е безплатно и в него могат да се включат всички деца и възрастни от различни точки на света.

Всички участници ще получат сертификати за своето участие , а наградените ще получат дипломи и предметни награди. Ще бъдат определени специални награди на фестивала и покани за участие в други фестивали , както и участие във фестивала „Българска душа на святата земя“ в Израел. Екипът на Арт салон „Сели“ ще присъди своята специална награда.

Във фестивалната програма е отделено специално внимание на децата и младежите до 18 години. Те могат да участват със свои творби в няколко направления:

Детско и младежко творчество до 18г. – разказ, есе, стихотворение , рисунка

Тема : „България в моите очи“

  1. В раздел „Поезия“- до 2 творби
  2. В раздел „Проза“ –до 2 творби /есе , разказ , етюд/
  3. В раздел „Рисунка“ – до 3 рисунки – моля всяка рисунка да бъде изпратена , като снимка в „JPG“ формат.

Краен срок за изпращане на творбите: 30.06.2020 г.

Адрес за изпращане: dimitrov-art@abv.bg

Детска кинеада – конкурс за детски експериментални и късометражни филми

Тема : „България в моите очи“

Нека видим „България в моите очи“ през вашия обектив! В рамките на 10 минути максимум , покажете колко е красива нашата родина. Очакваме вашите клипове в зависимост от интереса , който проявявате към създаването на филми , репортажи , рекламни клипове , новинарска емисия и др.

Краен срок за изпращане на творбите: 30.06.2020 г.

Адрес за изпращане: vesebelaseli6811@gmail.com

Всички изисквания за участие във фестивала можете да научите в тук: – статут, заявка за участие.

Краен срок за подаване на заявките: 30.06.2020!

Включете се и Вие! Ще е вълнуващо и вдъхновяващо събитие!

За допълнителни въпроси, може да се обръщате към г-н Дилян Димитров – технически директор и част от екипа на Арт салон „Сели“/ Израел :  Имейл: dimitrov-art@abv.bg