ЖЕЛАНИЕ ОТ СЪРЦЕ

АВТОР: РАЛИЦА РАЧЕВА

Имало едно време едно момченце с една голяма, голяма мечта – да улови звезда. Неговите родители знаели, че това няма как да стане и затова се опитали да му го кажат по заобиколен начин. След като то разбрало, че не може да му се сбъдне мечтата, се разплакало.

На следващият ден родителите отишли на полето да работят, а момченцето останало само у дома. Тогава на вратата се почукало. То отворило и видяло, че там седи възрастен човек. Момченцето се изплашило и затворило. След малко отново се почукало.

Момчето със страх отворило вратата и попитало:

-Кой си ти и какво искаш от мен?

А старецът му отговорил:

-Не се притеснявай от мен. Аз нищо няма да ти направя. Аз съм човек, който изпълнява желания и чух че ти имаш една голяма мечта. Та реших да ти помогна да я изпълниш.

Развълнувано, момчето отговорило:

-Наистина ли? Можеш ли да ми изпълниш едно желание, което мама и татко казаха, че е невъзможно?

 -Да, разбира се! Само кажи какво е то.

– Много искам да уловя една звезда и да си я запазя.

Старецът му казал:

-Това е едно от най-лесните желания. И аз ще го направя с лекота. Слушай ме добре. В полунощ излез пред вратата, аз ще съм тук и ще ти помогна да сбъднеш своето желание.

Момченцето се съгласило и нямало търпение да стане полунощ. Вечерта, когато родителите му се прибрали от работа, той им спестил всичко, нищо не им разказал. Те се навечеряли и си легнали.

Когато станало полунощ, момченцето излязло пред вратата. След малко дошъл и старецът. Старецът казал:

– Абра, кадабра нека звездите да бъдат достигнати от това мъничко момченце.

И ПУФ. Всичко станало различно. Звездите били много, много близко до момченцето. Тогава то си избрало най-голямата. И всичко станало като преди. Момченцето радостно благодарило на възрастния човечец и се прибрало у дома. На сутринта, когато майка му влязла в стаята, видяла че тя свети като нощно небе. С много звезди. Майката събудила своето момченце. То започнало да и обяснява всичко от самото начало. А майката останала изумена. Оттогава момченцето станало най-щастливото дете на Земята.

Затова, всяко желание, което желаем от все сърце, може да се изпълни.