ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА

АВТОР: ТЕОДОРА МИХАЛЕВА

     Здравей, Дядо Koледа! Отново Ви пиша ! Ваша приятелка Теди. Помните ли ме? Всяка година Ви напомням за мен. Аз пораснах, вече съм 9 клас, но всяка година очаквам Коледа и коледната красота. Вълшебство е!

Днес почувствах, че е време да Ви пиша. Не знам колко съм пораснала от миналата година, но сърцето ми щастливо тупти през декември.

Казват хората,че подарявате подаръци на послушните деца. Признавам, че и тази година, както и другите не съм била най-послушното и ученолюбиво дете. Но, дядо, ти никога не подминаваш мислите ми и Ви благодаря.

Подари ми това което поисках миналата година- отново да пазиш семейството ми от болести и от тъга. Знам, че Вие с Бог сте най- добри приятели и помагате на всички.

Тази година Дядо е необичайна. Сигурно знаеш това? Защо мислиш, че стана така, всички тези бедствия, тези изпитания, които преживяваме всеки ден?

Според мен всичко това се случи, за да осъзнаем , че ние трябва да опазим планетата си. Тази година ме научи на това- да съм отговорна към всичко. Да пазя близките и роднините си. Дядо Коледа, намерих истинско приятелство, което ми показа, че колкото съм по- добра, толкова красота в дните си ще получавам. Без да търся сметка за любовта, без да пазя добротата в сърцето си.

Дядо, аз знам че искаш, на този свят, да сме добре и да сме щастливи. Тази година не бих искала нищо материално, може би Ви затруднявам, но аз знам, че ще се справите.

Първото ми желание е никой да не остане на улицата. Няма значение човек  ли е или животно . Всеки има нужда от топлина и храна. Някой да го прегърне и да му каже “Весела Коледа!”. ( Сега се усмихвам )

Второто ми желание всички хора да са здрави , да се случи чудото, което става всяка година и всички болни да се излекуват. Всяка година по Коледа стават чудеса, много хора не вярват в тях, но моля покажете  им, че те съществуват. Едно от чудесата, което съм сигурна че можете да направите, е да си отиде Коронавируса.

Третото ми желание е хората от старческите домове да прегърнат и да видят свой близък. Децата от домовете да получат любовта, която им е нужна.

Четвъртото ми желание е за моето семейство и приятели. Искам всичките ми роднини и приятели, и техните семейства да са здрави, да получим благословията на Бог, а от Вас Дядо да получат това, което искат най-много.

Последното ми пожелание е за мен и то е както винаги да се случи чудото, в което да чуя: “Честито Теди, ти ще имаш брат или сестра!”. Знам, че може би още ме подготвяте за този момент, в който ще плача от щастие. Знам, че може би съм още прекалено малка , за да не се случва това чудо, но аз вярвам, че коледни вълшебства  има, нали?

Ех, Дядо, дойде време да Ви напиша и последните редове на това писмо. Чакам Коледа с огромно нетърпение, чакам снега и коледните мелодии. Чакам да видя щастливите минувачи и да ги позная по големите им усмивки, без страх и без маски, дядо…

Нека Коледа да посипе със сняг цялата планета и да се събудим здрави и да се прегърнем силно. Ще Ви очаквам край елхата, дядо!

Прегръщам Ви: Теди