НА КОЛЕДА СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА

АВТОР: РАЯ БЯНДОВА

За всеки човек чудесата са различни. За един това е да намери изгубената си вещ, за друг да намери любим човек, за трети да се роди нов живот, за четвърти да получи усмивка от някой кисел мърморко. По свой собствен начин хората гледат на чудото.  Но едно е напълно вярно, че чудеса се случват само на тези, които вярват в тях.

Рождество Христово е именно такъв ден, ден  изпълнен с чудеса. Коледа има такъв специален заряд. Харесва ми как грейва целия град с блещукащи украси и усмихнати лица. Всички мислят за подаръци, празнуване, почивни дни и хубавото настроение ни завладява. Добрина изпълва душата ни и ние сме в очакване на нещо ново и хубаво. Виждаме нови пътища и вярваме, че те са правилните.

Обичам  Коледа! Харесва ми да вярвам в чудеса. Колкото по-положително е настроен човек, толкова по-голяма е вероятността да му се случат хубави неща. Искам да се науча да бъда толкова добра, колкото съм по Коледа.
Ако не искаме да чакаме всяка следваща Коледа, за да разберем дали сме готови да ни се случат нашите мечти, необходимо е да са се научим от нея на чудеса.

Пожелавам си на всеки човек в света да му се случи поне по едно чудо в коледната нощ. Пожелавам си МИР, ТОПЛИНА, КРАСОТА! А вие какво си пожелахте?