ПОЖЕЛАВАМ СИ

АВТОР: АТИЛА МЕХМЕД

Всеки ден е светъл и прекрасен, всичко зависи от нас , какъв ще бъде той. Аз си пожелавам всеки ден да бъде още по-прекрасен и по-добър от предишния. Пожелавам си навсякъде по света да бъде светлина от обич, любов и надежда. Искам навсякъде да виждам усмивки и ще ви разкажа защо си пожелавам това. Може би, защото навсякъде виждам много мрачни и тъжни лица, много изморени от живота хора. Понякога светът изглежда жесток, но аз вярвам, че доброто и любовта, ще го спаси. Пожелавам си хората да докосват сърцето си, защото от него извира доброта, която може да лекува хората. Ако всеки от нас има добро и положително отношение към всички, всичко ще бъде страхотно.

Пожелавам си да бъдем добри, да подаваме ръка в нужда и да даваме малко надежда. Защото тези, които имат нужда от помощ и си нямат никого, нямат нужда от пари, а от малко доброта и да повярват, че все още сме хора и можем да се подкрепяме взаимно. Начинът, по който ние се отнасяме с другите е и онова, което ще получим в бъдеще. Може да правим всичко по по-добър и мил начин. Толкова много враждебни хора виждам всеки ден, озлобени един към друг, а ние всички сме еднакви.

Пожелавам си да бъдем отговорни, защото само така, ще можем да разберем, че доброто, ще подобри света. Ние сме хора и доброто и любовта са вроденони наши качества, както и злобата и арогантността, но все пак ние сме мислещи същества и различаваме двете. Знаем и кое води до разруха и кое до щастие и усмивки, но днес не разбирам, защо хората са избрали другата страна.

Много деца на моята възраст все още си пожелават телефони, таблети, скъпи дрехи, но аз вече не мисля, че това е единственото важно нещо. Това желание за мен не е хубаво и правилно. Аз съм научен от моите родители да бъда добър, да уважавам и ценя всяко едно нещо. Научиха ме да вярвам в себе си и не те да се гордеят с мен, а аз. Татко казва така, че не той,  аз трябва да се чувствам горд със себе си, защото не е важно, какво той иска от мен, а  какво мога да постигна единствено с мое желание и моя отговорност.

Радвам се, че имам такива родители, защото веки ден съм сред деца, които казват, че от тях се изисква това и онова и виждам как нямат желание да изпълняват това. Затова разбирам желанието на моя баща да вярвам и да се гордея със себе си. Защото по този начин не те, а аз си поставям цели за изпълнение и с голям труд и упоритост ги следвам и изпълнявам.

Сега съм едно щастливо и весело дете. Може не винаги да имам всичко, което моите връстници имат, но знам, че имам най- важното- любов, подкрепа и едно щастливо семейство. Затова и моето желание е свързано не с мен, а с хората около мен и всички по света. Те трябва да разберат и осъзнаят колко е хубаво да бъдеш добър, да помагаш, да подаваш ръка, а аз го правя. Нещата, които имам в повече или вече не са за моята възраст, ги подарявам на други деца. Дрешки, които са запазени ги давам пак на деца, които нямат. И знаете ли колко добре се чувствам-щастлив и истински добър.

Идват светли празници имам надежда и желание желанията ми да се сбъднат. Аз все още вярвам в доброто и любовта. Пожелавам на всички много здраве, късмет и любов.