МОЕТО ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА

АВТОР: Йоанна Стоянова

Скъпи Дядо Коледа, тази година беше доста емоционална за мен. Изпълнена беше с много смях и много сълзи. Безспорно беше една от най-непредвидимите, затова си пожелавам всичко да остане така както е. Знам, че винаги може по-добре, но също така знам, че който не е доволен на малко – не заслужава нищо.

За пореден път се убеждавам, че животът е по-хубав, когато си с приятели. Моите са невероятни и ги обичам безкрайно много. Тази година макар и за малко имахме шанса да пътуваме заедно и да допълним списъка си със спомени.

Две хиляди и двадесета беше много различна за всички, най-вече заради коронавируса. Всички скрихме усмивките си зад маски и се затворихме вкъщи. Но коронавирусът не беше единственият проблем на обществото. Расизмът отне живота на стотици цветнокожи хора по целия свят. Аз винаги съм смятала, че хората са това, което носят в сърцето и ума си и вярвам, че във всеки един от нас има поне малко добро. За мен външният вид е най-маловажното нещо, по което хората трябва да бъдат съдени.

За пореден път всички доказахме, че нищо не е по-силно от нас. Точно затова си пожелавам да преборим коронавируса, да няма повече невинни жертви и помрачени хора, да няма повече страх. Пожелавам си да няма повече хора, съдени несправедливо. Пожелавам си всички да се обединим и да бъдем едно цяло, защото заедно сме по-силни!