КОГАТО МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ..

АВТОР: СИАНА МАЛАМАНОВА

Имало едно време едно момиче на име Дорис. Тя имала една мечта. Била необикновена и прекрасна. Дорис си мечтаела да направи училище за деца със супер сили. Но това било трудно постижимо и никой не вярвал че ще стане. Но един ден Дорис пораснала. Тя успяла да набави материали, наела строители и работата започнала. Когато училището било почти готово, Дорис се качила на покрива. Изведнъж някаквя голяма птица я сграбчила и отлетяла. Когато я пуснала в гнездото си Дорис забелязала колко е голяма всъшност. Тя имала десет сантиметрови нокти, голяма човка, големи ококорени очи, широко тяло и шарена украска. Дорис много се уплашила и тогава птицата проговорила с човешки глас и казала:

– Няма да те нараня. Аз се казвам Линда. – Докато изричала тези думи Дорис ахнала и промълвила:

– Защо говориш? Нали си птица? – Линда отвърнала:

– Говоря защото съм омагьосана принцеса на вълшебна страна, наречена „Астория“. Донесох те тук защото сега Астория няма кой да я управлява.

– Кой те омагьоса? – попитала Дорис.

– Омагьоса ме една вещица, на име Сонара, с цел да управлява света. Тя е зла магьосница. И затова ме превърна в страшна птица, от която всички бягат. И така, да не се увъртаме повече. Ще ми помогнеш ли да победя Сонара, за да си върна Астория?

Дорис отговорила:

– Да ще ти помогна да си я върнеш!!!

След като съставили план. Линда и Дорис си направили запас от храна и тръгнали за Астория. Докато пътували, се разразила буря .Тя била дъждовна и с много грамотевици. Когато небето се изяснило, Дорис предложила да хапнат. Седнали на един хълм и когато се нахранили потеглили отново. Слънцето греело и небето било ясно, нямало пречки. Малко преди да влязат в Астория, стражите ги запитали защо са тук. Те отговорили:

– Тук сме за да се срещнем с кралицата.

Стражите попитали:

– Имате ли покана?

И понеже те нямали покана се втурнали през стражите и влезли право в двореца. Когато се озовали вътре, вещицата Сонара седяла на трона на кралицата. Тя поздравила Линда и Дорис и се усмихнала зловещо.

Двете имали план, в който те трябвало да се престорят че дават нещо важно, а пък вадят ласо с което хващат вещицата и я хвърлят в затвора.След това ще я принудят да развали магията над Линда, но когато я връзвали тя извикала стражите и те изхвърлили Дорис и Линда навън. Линда попитала Дорис:

– Сега какво ще правим?

Дорис отговорила:

– Ами ще измислим нов план, но какъв е въпросът?

Двете измислили нов план. Той представлявал това: Ще се маскират като стражи и ще се промъкнат при така наречената „кралица“ и от там нататък е същото. И така, когато влезли казали :

– Кралице честита, имаме много важна новина. – казала Дорис.

– Хванахме те вещице.А сега искаме да развалиш магията над Линда.

А вещицата отговорила:

-Накарайте ме .

Двете я завели в кухнята до пещта. Тогава тя се уплашила и казала, че ще развали магията.Но Дорис се усъмнила и с Линда я завързали. Тя им казвала какво да правят, за да равалят магията и се получило! След това те хвърлили вещицата в пеща и тя изгоряла.

И така Дорис се върнала в своя град и когато това станало, строежът на училището бил почти готов. След няколко дни училището било готово. Дорис наела учители, деца се записали и така Дорис изпълнила мечтата си.