ПОЖЕЛАВАМ СИ..

АВТОР: ГАМЗЕ ХАДЖИЮСЕИН

Аз съм едно 13-годишно момиче. Мечтателка, вярваща в доброто и чудесата. Като всеки човек и аз бих искала да си пожелая нещо… Сбъдването на най-голямата ми мечта.

Мечтата ми е някога да напиша книга. Книга, изпълнена с личните ми емоции и преживявания. Искам да докосна хората, познати и непознати, защото по принцип съм по-дистанцирана. А защо не и да им послужа за пример-затова как една тинейджърка сбъдва голямата си мечта и се изкачва по стълбата на успеха.

Всяка вечер преди да си легна си представям как със собствените си ръце завършвам книгата, как се гордея със себе си. Много пъти съм си представяла как съм на сцена и правя ревю на моето творение. Пожелавам си някога да се докосна до творбата си, да прекарам пръстите си през редовете й. Да я грабна в ръцете си и да кажа: ,,Това нещо е мое и е написано с цялото ми сърце, тук вложих себе си”. Искам да видя как близките ми пламтят от щастие. Да покажа на хората, че никога не е късно да се помечтае. Да докажа, че днес растат талантливи и ученолюбиви хора, хора с амбиции.

Да вярваш, да го можеш, да го искаш- зависи от теб самия. Няма ,,не мога” , има ,, не искам”. Много пъти аз не вярвах в себе си, започвах,отказвах се- но се появява човек, който ти вдъхва вяра и ти дава тласък, за да повярваш отново в себе си. Този човек се появи в правилния момент и сега аз, не само мечтая, а и вярвам, че мечтите могат да се сбъдват. Казвах си : ,, О, няма как на тези крехки години, да започна да осъществявам такава мечта”! Човекът ми каза: ,, Възможно е, чети и  ще успееш”! Именно тогава аз повярвах в себе си. Сякаш нещо в мен се събуди.  Знам, че го искам, мога и ще успея!

Светът е отворен за малки мечтатели като мен. Светът се нуждае от хора, които вярват, искат и могат. Искам да оставя следа след съществуването си, а не да остана статистика във времето. Вярвам, че ще се превърна в пример за младите хора в България. Именно в този светъл месец на мечтите и чудесата, аз си пожелавам желанието ми да се сбъдне.

Не е нужно само да си пожелаеш, а да знаеш как да го направиш. Да вярваш, че можеш и ще успееш. Книгата ми ще бъде едно от най-ценните неща за мен. Историята на написването й ще бъде урок, който ще ми служи винаги, когато не вярвам в себе си или се чувствам неуверена в способностите си . Утрото носещо промяната, ще настъпи съвсем скоро!