ПОЖЕЛАВАМ СИ..

АВТОР: ДАНИЕЛ ДЕЛОВ

Както всяка година, така и тази, с нетърпение очаквам да дойде Коледа. Започнах да мисля какво ще си пожелая. Първо реших да си пожелая нов телефон, след това колело, лаптоп, телевизор и други изкушения, които стоят на витрините на любимите ми магазини.

Желанията бяха много. Времето да напиша своето писмо дойде. Приготвих си лист хартия, плик и химикал. Първоначално имах много желания, но постепенно започнах да губя интерес. Стоях, мислих, гледах празния лист, но нищо.

Изведнъж ми дойде музата!

Започнах да пиша. Първата дума която написах беше „ Пожелавам си ”, защото исках да съм искрен и да се сбъднат най-съкровените ми желания. Писах ли писах! Сега искам да ви споделя моите желания.

Първото и най-важно желание е цялото ми семейство да е живо и здраво. Второто ми желание е да бъде открита ваксина срещу  COVID-19, за да можем спокойно да ходим на училище и да пътуваме със семействата си.

Третото ми желание е да открият лек срещу слепотата. Това желание е само за моя дядо, който от няколко години е незрящ. Много ми се иска дядо да ни види с брат ми, колко много сме пораснали. Искам да му покажа златните медали от състезанията по математика и хокей на трева  и много други интересни неща.

Вярвам, че на Коледа се случват чудеса и всичките ми желания ще се сбъднат.