СКЪПИ ДЯДО КОЛЕДА…

АВТОР: ЙОАННА МИНКОВА

Скъпи Дядо Коледа,

Измина една трудна за всички хора по света година, която беше изпълнена с много притеснения, неизвестност, мъка и болести. В навечерието на Коледа си пожелавам преди всичко да се намери решение на проблема с Ковид, за да може животът да се завърне като такъв, какъвто го познаваме, за да могат децата да ходят спокойно на училище при любимите учители и приятели, а след като се приберат – да прегърнат баба и дядо, а така също и за да могат да се виждат усмивките по лицата на хората, а не да се крият зад маски.

Пожелавам си здраве за цялото семейство и за всички хора по света. Пожелавам си да има мир на цялата планета, защото когато чета за интересни места като Израел , Египет и други и казвам на мама, че искам да отидем тя ми отговаря, че сега е опасно – водят се войни, умират хора.

Много обичам да гледам документални филми, а освен това и нашите учители ни разказват , за проблемите с околната среда. Обичам природата, обичам планетата Земя и затова си пожелавам хората да ги пазят, да не ги унищожават.

Пожелавам за семейството си и за всички – много здраве и радост, а на децата – много време за игри и любими занимания, защото на мен в последно време не ми остава много време за любимия Идалго – кончето, което яздя отдавна.

Мили Дядо Коледа, ако можеш, направи, така че всички хора да са здрави, всички деца на планетата да са щастливи, защото няма по-голямо щастие от здравето, семейството и добрите приятели.

Надявам се пожеланията за следващата Коледа да не ги свързваме вече с Ковид.

Пази се, Дядо Коледа, слагай си маската, пази дистанция, защото всички имаме нужда от теб.