Смях и забавление в Страната на чудесата

Автор: Камелия Кирова

,,Ако не знаеш къде отиваш, всеки път ще те отведе там.” Това е казала Алиса в прословутия филм ,,Алиса в Страната на чудесата”. Аз също бих описала своето лято така. То бе изпълнено с щастие, със смях, малко тъга, много нови приятели и неочаквани събития. През летния сезон бях на много места, опитвайки да открия себе си. Загубих приятели и осъзнах, че останах само с истинските си и въпреки че намерих нови такива,  тъгата от това, че не винаги ще сме заедно, ме обхвана през лятото  ми. 

Лятото, в което Алиса открива Страната на чудесата, тя е подготвена за едно лято, в което нищо няма да се случи и всичко, което е пред нея, ще се случи за добро или лошо и ще я променя. Тя вижда едно зайче – малко и пухкаво. Когато тръгва да го гони, попада в страна, където нищо не е такова, каквото трябва да бъде. Цветята говорят, животните – също, хората са странни и леко луди, но това ги прави по-чаровни.

Любимата ми част е когато Алиса се среща с Кралицата на сърцата, която е опиянена в това тя да бъде кралица на цялата Страна на чудесата, защото когато трябва да я изберат за кралица, изведнъж става така, че нейната по-малка сестра отново я засенчва, ставайки кралица. В устрема си да бъде първа, тя е готова да убие всеки, включително Алиса. Моето лято беше приключение, но не такова, в което да убия някого. Алиса никога не е вярвала, че може да попадне в стана на чудати приключение и всичко това за едно лято.

Перфектното време беше в Space Camp, когато аз изпитах какво е болка и какво е щастие, какво е да бъдеш сложен в зона на приятели, и какво значи да имаш истински и верни приятели.

Имаше едно момче, което много харесвах и когато моите приятели най-накрая ме убедиха да му кажа, той отвърна, че съм негова много добра приятелка и иска да си остана такава. Тогава всяко желание за живот изчезна от мен, но цялата топлина се върна, когато бях залята от любовта на моите приятели  и особено моя най-добър приятел, който ме разсмя след изречението ,, не желая да живея”.

След като се фокусирах върху ученето, аз открих един нов свят в науката астрономия. Не съжалявам за моето лято, защото изпитвайки всичко това, аз пораснах.

,,Щастието не означава, че имаш всичко, означава, че нещата, които имаш са по-важни от нещата, които вече имаш” за това лято в “Страната на чудесата” не направих всичко, за което се бори и не беше перфектното лято, защото загубих приятели, но истината е, че беше най-доброто досега, защото въпреки паденията, аз се фокусирах върху възходите.