„БЪЛГАРСКА ДУША НА СВЯТАТА ЗЕМЯ“- 7 издание

ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „БЪЛГАРСКА ДУША НА СВЯТАТА ЗЕМЯ“ 2022г.

Арт салон „Сели – култура на народите“ гр. Бат Ям, Израел, Ви кани на онлайн изданието на Международен фестивал „Българска душа на Святата земя“ гр.Бат Ям Израел 2020г. Фестивалът е под егидата на г-н Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, Израел.

Целта на фестивала е съхранението на културното наследство на двете страни България и Израел , обмен на култури между двата приятелски народа, обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските  корени, традиции и обичаи, интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура. Особена значимост на проекта е представяне на творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света.

В международния фестивал  „Българска душа на святата земя“ могат да участват творци в различни направления. Индивидуално или групово.

Участниците са разделени в следните възрастови групи , според съответните направления: 4-6 г. ; 7-9г. ; 10-12г. ; 13-15г. ; 16-19г. и над 20г.

Участниците се оценяват от Международно жури , съставено от специалисти в различни области – национални директори от различнин страни , специалисти в областта на музиката ,  шоу-бизнеса , изпълнители , писатели , журналисти ,продуценти и други. Решението на журито е финално и не подлежи на обсъждане! Участието в конкурсните програми е безплатно и в него могат да се включат всички деца и възрастни от различни точки на света.

Клиповете могат да бъдат заснети с мобилен телефон или таблет , без  изискване за стандарт или резолюция. Молим Ви клиповете, които са по-големи от 25MB да бъдат изпратени чрез Wetransfer или Filemail! Според съответната номинация , при необходимост от изпращане на запис , преди изпълнението на участника /участниците/ се изисква представяне на себе си с няколко думи.

Всички участници ще получат сертификати за участие , а наградените ще получат – дипломи и предметни награди. Ще бъдат определени специални награди на фестивала и покани за участие в други фестивали, както и участие във фестивала „Българска душа на святата земя“ в Израел. Екипът на Арт салон „Сели“ ще присъди своята специална награда.

Детско и младежко творчество до 18г. – разказ, есе, стихотворение , рисунка

(Раздел рисунка е посветен на незабравимия български художник Асен Милчев)

Тема : „България в моите очи“

  1. В раздел „Поезия“- до 2 творби
  2. В раздел „Проза“ -до 2 творби /есе , разказ , етюд/
  3. В раздел „Рисунка“ – до 3 рисунки – моля всяка рисунка да бъде изпратена, като снимка в „JPG“ формат.

Краен срок за изпращане на творбите: 25.04.2022 г.

Адрес за изпращане: dimitrovart@abv.bg

 Детска кинеада – конкурс за детски експериментални и късометражни филми, фотография- до пет снимки

Тема : „България в моите очи“

Нека видим „България в моите очи“ през вашия обектив! В рамките на 10 минути максимум , покажете колко е красива нашата родина. Очакваме вашите клипове в зависимост от интереса , който проявявате към създаването на филми , репортажи , рекламни клипове , новинарска емисия и др.

Краен срок за изпращане на творбите: 25.04.2022 г.

Адрес за изпращане: dimitrovart@abv.bg

Екипът на Арт салон „Сели“/ Израел е в състав: Весела Райчинова /Сели/ – Израел, Диана Анжелов- Израел, Вивиан Райчинов- Израел, Дилян Димитров- Франция, Кирил Милчев-Норвегия

Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец май във фейсбук профила „Neshama Bulgarit“ !

Всички изисквания за участие във фестивала можете да научите тук: – статут, заявка за участие, форма, контакти

Организатори на фестивала :

Арт салон „Сели – култура на народите“ гр. Бат Ям, Израел

Под егидата на г-н Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, Израел

Съорганизатори :

Общество „Димчо Дебелянов“ гр. София, България

Фондация „Незабравимата България“

НЧ  „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ гр. София, България

12starsmusic- България /Норвегия

Салон за българска култура и духовност- Чикаго, САЩ

Фестивал “ Израел, мой възлюбен“- Пазарджик, България

Арт компания „ Нови звезди“-  гр. София, България

Медийни партньори :

Българско национално радио – БНР, SofiaPress, Sofia Ars Net , Детско онлайн списание „Щъркел“ , Разкажи ми приказка : Пространство за детско писмено творчество