ЛЕТНИ ПРИКАЗКИ – 2022

15 юни е чудна дата да се настроим за ваканция, мечти и приключения във всякакъв вид. Е, разбира се, по-големите деца имат още мъничко работа да свършат из класните стаи, но скоро и те ще излетят оттам и ще се включат в магията на лятото. Него всички го обичаме, разбира се, и то обича всички деца. Отдава им силата, смелостта и вдъхновението да вярват, мечтаят и творят.

Когато мислим за лятото, когато говорим и пишем за него, инстинктивно го обсипваме с куп цветни, звънтящи и ароматни прилагателни. Лятото е синьо, оранжево и зелено, то е топло и парещо, то е искано, чакано и обичано. Но колкото и чудни прилагателни да му припишем, лятото е и ще си остане сезонът на глаголите. То тича, скача, играе. То плува, пътува, танцува. То желае и мечтае. И в цялата тази глаголна щуротека, съществителните кротко и елегантно си отпочиват на шезлонга. Те са наясно, че без тях не може лесно да се мине и затова просто наблюдават с нескрито обожание глаголните подскачания и премятания. Понякога само се сепват от някое очарователно пърхащо междуметие. Ах, лято идва пак! Да го обичаме!

И понеже предстои ваканция, а ваканцията е перфектно време за мечтаене, ние ви каним да ни напишете своята много, ама много вдъхновяваща лятна история. Бихме искали да я напишете, може и да ни я разкажете в подкаста (с аудио и/или видео файл) и да ни я изпратите до 15.09.2022г. Награди ще има за трима, които ще обявим до 10 дни след последния срок. Както винаги, всички произведения ще намерят своето хубаво място в сайта, за да можете да ги споделяте с близки, приятели и …с целия свят.

Своите произведения изпращайте на e-mail: konkurs@prikazkite.org

Изискванията са много малко.

– Чудесен български език. Такъв, какъвто той винаги трябва да бъде.
– Вдъхновяваща идея и добре развита сюжетна линия или ритмична стихотворна форма.
– Дължина на текста – до 3000 знака.

И запомнете, това не е класация, това е Вашето място, в което да споделяте своите думички. Хубавите Ви думички. На децата.

ОЧАКВАМЕ ВИ С НЕТЪРПЕНИЕ!