Добрата гигантска фея

Ния Пантева, 10 години

Това е една история за добрата гигантска фея на име Гигантина Великанова, която живее в Мечтоленд със своите помощници – коткозайчета, свинчокучета и още много магични същества. Те си говорят на свой собствен великолепински език.

Феята и нейните животинчета живеят в магични къщурки, наподобяващи сърчица, цветя и ягодки. Гигантина не е обикновена гигантска фея, а има специална дарба – прави мечтите на децата реални. Тя радва много деца, в много градове и държави.

Веднъж едно малко момиченце си пожелало малко котенце за домашен любимец, а на сутринта като се събудило видяло малко котенце, което седяло върху лилава кърпичка в една кошничка. Работата на великанските феи не е толкова лесна, колкото изглежда, заради страшните Змиокошмари. Когато една гигантска фея пропусне някое дете и не изпълни мечтата му, идва Змиокошмар, който я превръща в страх. Гигантина не беше срещала никога досега Змиокошмар.

Имало едно много странно момиченце Ани, което никога не сънувало и не мечтаело за нищо. През една нощ Гигантина отишла в стаята на момиченцето, но Ани се преструвала, че спи и видяла феята. Следващата нощ Ани сложила в леглото си една голяма кукла и я завила с одеало, а тя се скрила зад завесите. Гигантина се доближа до креватчето, за да провери дали все пак детето не сънува нещо, а като не усетила никакви мечти и сънища, си тръгнала. Ани я последвала, като се хванала здраво за края на дългата й рокля. Така малката Ани се озовала в Мечтоленд.

С голяма почуда детето разглеждало този чуден град на магични същества, а когато Гигантина я видяла, седнали като две приятелки и й разказала за своите задачи като фея, помощниците си и техния враг – Змиокошмара. Ани обещала, че ще сънува и мечтае за хубави неща и склонила да се върне вкъщи.

На следващата вечер, когато отишли в дома на Ани, в празната стая ги чакал Змиокошмар, който ги заловил в една клетка. Дълго се чудели как да излязат от капана и тогава Ани се сетила, че ако затвори очи и сънува как помощниците на Феята ги освобождават, с помощта на магията това може да се случи. Така и станало, като малките помощници отворили клетката и помогнали на Ани и Гигантина да излязат. С помощта на магичната сила на пожеланието, направили кошмара на коткозайче и той повече никога не се появявал при спящи деца.