МОЯТ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

ОТ: РАЛИЦА РАЧЕВА, ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“, ГР. КАРНОБАТ

Моят домашен любимец е куче от породата Кокер Шпаньол. Тя е красива млада дама на  година и 6 месеца. Казва се Рая. Изборът на нейното име, Рая, само по себе си, изразява нашето отношение към нея. Рая ни създава рай, в който ние сме щастливи. Тя живее с нас от времето, в което беше на 1 месец.

Моето куче е член на нашето семейство. Понякога се смеем твърде дълго, докато я наблюдаваме какво прави, тъй като забелязахме, че в нещата, които върши се наподобяват нашите действия. Тя е красавица!

Рая е твърде енергична! Малко информация ще ви издам за произхода на английския Кокер Шпаньол. Породата е предназначена за лов на Бекаси (вид птици). Цветът на козината на нашата хубавица е модерния сега цвят капучино. По лъскавата й грива има множество естествени сърчица, които я правят още по- красива! Когато бяга козината и се развява като лъвска грива! Тича неуморно, прескача големи пространства, качва се и слиза по стълби. Обича всякакви лакомства (без сладко, разбира се!) – своята специалната кучешка храна и нашата домашна храна!

Тя е много дружелюбна, обича децата и има специално отношение към каишката, с която излиза на разходка. Какво е специалното отношение на Рая към каишката ли? Види ли я отскача високо, за да я хване. По този начин тя изразява желанието си за разходка! Има много играчки, но любимите й занимания са: да догонва и връща орехчета и топчета, а най любимото и занимание е да краде моите чорапи и домашни пантофки! Винаги разбира, когато мама е ядосана. Тогава се свива в кревата си и се прави на заспала. Умее да отваря вратите на стаите сама! За времето, през което Рая живее с нас, тя е извършила купища бели, които разбира се, ние сме и простили!

Моето куче е най-любимото ми съз­да­ние на този свят. От пър­вия миг, в който се срещ­нахме, то беше мое и аз бях негова! Не ме е изби­рало то, нито съв­сем съз­на­телно аз, съд­бата просто ни срещна. Рая и Ралица! Радост, обич, преданост и грижа! Нашият рай!