Борба за звезди

Елица Михова, 10 г.

Когато не мога да заспя, гледам към звездите и си разказвам една история.

Искате ли да я чуете и вие? Добре. Слушайте внимателно, защото няма да я повторя.

И така. Историята ни започва в Лондон, където живеело едно 10-годишно момиче на име Хелън. Тя била единствената в града, която можела да влиза в приказките. Най-често Хелън влизала в звездната приказка и там гостувала на своята приятелка – Звездната Кралица. Когато се срещали те си правили звезден чай и си хапвали филийки с облачен мармалад и рисували съзвездия.

Веднъж Хелън получила от Кралицата ужасна новина, а именно, че звездите били откраднати. Тя веднага решила да ги потърси. Не след дълго за голямо щастие успяла да ги намери под една пейка в парка. Без да губи нито миг, веднага ги дала на Звездната Кралица.

Мистерията обаче не спирала до тук. Все пак не било ясно кой е крадеца. Звездите били изсипани в един чувал, на дъното на който имало тайно писъмце. От него се разбрало, че крадеца е Слънчевият Крал. Хелън предложила на Кралицата да го покани и разпита. Срещата с крадеца се случила на звездният площад. Когато  Кралицата попитала Слънчевият Крал защо е постъпил така, той важно обяснил, че ги е взел за своята си кралица. Тя много искала да носи дълга и блестяща рокля, точно като звездите. Звездната Кралица се засмяла. Доброто й сърце подсказало, че може да направят специална рокля поръсена със звезден прах.

Историята свършва щастливо и ме води към следващото царство на сънищата, където приключенията продължават.