Разкажи ми приказка- Началото!

Съвсем скоро предстои официалното представяне на „Разкажи ми приказка“ и връчване на наградите от летния конкурс за истории на тема: „Когато не мога да заспя“.

„Разкажи ми приказка“ е нов авторски проект. Създаден, за да примамва образи от детското въображение и да ги превръща в приказки с думичките на самите деца. „Разкажи ми приказка“ не е курс, нито школа или работилница за творческо писане. „Разкажи ми приказка“ е пространство, в което живеят и работят с думички и картини мечтите, желанията и мислите на децата. Тя е диня с ужасно много семки, в която всяка семка е една детска история, а пък всяка семка обещава един ден да стане диня. За динята ще кажем, че е ароматна и сладка, скрила в себе си вкуса на зряло лято и гласа на весели морски вълни. Динята е усмихната и грижливо пазеща своите семки.

След като ви засипахме с чувал метафори, сме длъжни да станем за секунда и малко сериозни, само за миг и много малко сериозни. Това, което правим в „Разкажи ми приказка“ е да предизвикваме детското въображение, да го държим будно, жадно и търсещо, каквото то по природа си е. Ние искаме да го съхраним и да му дадем всичко, което можем, за да не спира то да твори светове. При нас децата имат възможността и свободата да изразят всяко свое чувство, желание, мечта, страх или копнеж. И понеже думичките са едни вълшебни буквотворения, които от всяка емоция имат силата да създадат нов свят, то в „Разкажи ми приказка“ те са нашите верни другарчета.

Вярваме, дълбоко и завинаги, че най-вълнуващите, най-добрите приказки, са приказките, родени от детското въображение. Грижим се децата да го запазят, да му дадат нужната свобода, за да усетят и неговата сила. Думичките са дрешките на въображението. Ние само помагаме младите да се научат да го обличат добре. А всеки добър тоалет, заслужава своя бал. Балът е всяка една написана приказка. Танците обещават да бъдат чудесни, нали? А вие ще потанцувате ли с нас?

В „Разкажи ми приказка“ ще ни гостуват известни български писатели, художници и музиканти, изобщо хора, които много-много не разбират от ядрена физика, но пък умеят да насърчават детското въображение.
Каним всички деца, от първи до последния клас, да създадат семчици в динята наречена „Разкажи ми приказка“!
Заповядайте да се запознаем и да раздадем малко награди на тези, които ни изпратиха своите приказки в конкурса ни с тема: „Когато не мога да заспя“. Ще Ви очакваме на 14 септември от 11.30ч. в прекрасната и уютна кафе-книжарница Fox-book café в сърцето на София. Ние нямаме търпение да се срещнем с Вас, ще се радваме, ако отделите от времето си и се присъедините към нашето събитие.

Създател на „Разкажи ми приказка“ е Лени Рафаилова.

Лени е филолог по образование. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. Автор на детски приказки и разкази за пораснали деца. Пише статии, есета и импресии. Поддържа свой авторски сайт, а от години пише и за популярния сайт за деца, семейство и общество mamaninja.bg. Лени живее в гр. София, омъжена е и има две деца, които са нейното вдъхновение в създаването на проекта „Разкажи ми приказка“.