МОЯТА МЕЧТА ЗА КОЛЕДА

АВТОР: КАСАНДРА НЕДЯЛКОВА

Здравей, мили, Дядо Коледа, Как си?

Свикна ли с новата обстановка-породена от COVID-a?

Подготви ли подаръци за всички деца по света?

А, грижиш ли се за себе си-хапваш  ли от любимите си курабийки с мляко?

Елените слушат ли те? Още ли могат да летят? Тренират ли или по цял ден спят? Как е Рудолф, а джуджетата как са?

Има ли деца, които все още вярват в теб? Още ли момичетата искат за Коледа кукли, а момчетата трактори? Има ли такива, които да си пожелаят за Коледа нематериални неща?-като здраве, щастие или да сбъднеш някоя тяхна мечта? Питам. Просто така.

Вярно е, че не съм от децата, които ти пишат често. Пораснах, а не исках. Вече дори не помня откога не съм ти изпращала писма. Спрях да вярвам в …теб, в чудеса, а не трябваше. Сега съжалявам-осъзнах, че са ни нужни чудеса. Но пораснах. Винаги съм искала да си остана дете-уви-такъв е живота. Вече съм едно пораснало дете.

Искам да те попитам-в списъка на непослушните ли съм? Въобще има  ли ме още в някой твой списък, скъпи ми Дядо Коледа, или вече не…Наясно съм, че ти ще разбереш-след като ти пиша отново, след толкова време-навярно ще искам нещо от теб, ще искам да си пожелая-Да, така е, не отричам. Моля те само да ме изслушаш, а ти, след това реши, дали ще изпълниш желанието ми, или не.

По горе те попитах пишат ли ти писма с желания децата, вярват ли в теб или просто вече дават списък с желанията си на своите родители. Чудех се преди, как сбъдваш толкова желания, за кратко време и съумяваш да отговориш на всички писма. Осъзнах, че е невъзможно и спрях да вярвам в теб, в чудесата, в магията и сгреших.

Дядо Коледа-докажи го-докажи, че те има и че аз сгреших, защото сега повече от всякога ни е нужно чудо-за да оздравеят болните, за да станат на Коледа по-щастливи нещастните, да няма болка и самота в човешките сърца.

Нужно ни е чудо, нужен си ни ти-скъпи Дядо Коледа. Нека се събуди вярата в сърцата на децата и в тези на възрастните-нали и те някога са били деца-нека и те да повярват, че чудеса се случват по света. И още нещо, Дядо Коледа-прости ми, че спрях да вярвам в теб и в чудесата. Нека отново присъствам в твоите списъци-независимо дали ще е в този с послушните или непослушните деца. Обещавам повече никога да не спра да вярвам в чудесата и в теб. Това , скъпи Дядо Коледа, е мечтата ми за КОЛЕДА.

Твоя, Каси

P.S. И не забравяй човека, който преди да поиска каквото и да е било от теб те е попитал- как си-не просто така, а защото наистина го е грижа.

Весела Коледа, Дядо Коледа!