ПОЖЕЛАВАМ СИ..

АВТОР: СТЕЛА МИНКОВА

Пожелавам си…да, не просто израз, това е един кристално чист прозорец към мечта, една красива приказка, един океан, една посока! Всеки един от нас си пожелава нещо или някой. Според мен желанието на един човек е да е здрав, както той, така и неговото семейство. Рождество Христово, Великден, 3.март /Освобождението на България/ – празници , на които си пожелаваме нещо, има и случаи, в които си пожелаваме човек. Една църква, една икона, една мечта, едно видение, пожелавам си… ! Дом на Бога , една не просто сграда, ами място, на което  се пази хармонията и всички изказани или написани желания-манастир, църква, параклис. Отивам пред икона на Божий образ и си пожелавам неща, от които имам нужда.

Надеждата- всеки човек я има в себе си, искаме да вярваме, че винаги има надежда и тя трябва да ни крепи в трудни и нехармонични моменти и точно по Коледа ние отключваме сърцата за благотворителност- да дадем на някой нещо, от което се нуждае, искам да пожелая вяра в утрешния ден на всеки, надежда, която трябва да има в себе си. Нека слабият да се сдобие със сила, нещастният с щастие, всеки да мечтае и да притежава въображение. Не трябва да имаме негативни помисли към ближния. Словото „пожелавам“ има и положителни, и отрицателни значения. Желанието е черен и бял фон. Не си пожелавайте цялото щастие на света, защото няма как да го постигнете.

Богат е не този човек, който притежава цялото щастие на света, а онзи, на когото му принадлежи една съвсем малка частичка.

Не си пожелавайте само материални богатства, защото парите не ви правят богати, колите не ви правят могъщи, многото апартаменти не ви правят модерни или „богати“ , а ви правят затворени само във вашия свят, но не и в света на хората, които се скитат ден и нощ и следват онзи мрачен път, който е предначертала съдбата им. Нека да помогнем на тези хора, да ги дарим с обич, празнична топлина, светлина и уют в душата им. Нека да си пожелаем всяко създание, независимо човек или животно да бъде щастливо от живота, който му е предопределила съдбата и да го живее по най-пълноценния за него начин.

Когато си  пожелаваме  нещо, трябва да се трудим, за да га постигнем, защото в човешкия живот мечтите и надеждите  съвсем не са достатъчни. Когато си пожелаваме трябва да го мислим това, което изказваме, а не просто, защото в даден момент е необходимо да си пожелаем нещо или да пожелаем нещо на друг човек. Всяко едно детенце пише писмо до Дядо Коледа и си пожелава играчка, нещо, което не е вечно, но е сбъднато желание и/или мечта.

В момента се намираме в изключително трудна ситуация и трудни времена, в които само можем да си пожелаваме хубави неща и най-вече всички да сме живи и здрави.

Аз си пожелавам хубави моменти с моето семейство за Коледните празници и на Вас също пожелавам щастливи мигове.