КАКВО Е СЕМЕЙСТВОТО?

АВТОР: БЕЛОСЛАВА ПЕТРОВА

Какво е семейството за теб? Хора, които обичаш безрезервно и чувстваш най-близки на този свят или просто хора, които те дразнят и изобщо не ти трябват? Каквото и да си мислиш просто прочети това.
Прочети го!
Добре!

Семейството! Семейството ти е нужно. Никой не може без семейство. Всеки има нужда от любов. Всеки има нужда от грижа, сладка дума в тежък момент,смело подадена бащина десница!

Дори сега да ти се струва, че родителите ти само те дразнят, един ден ще разбереш, че те обичат. Ще дойде момента, в който вече няма да можеш да разчиташ на мама и тати. Затова прекарай повече време с тях. Прегърни ги! Помогни на майка си да сготви вечерята и гледай футбол с баща си. Знам, че ще ги направиш много щастливи. Колко хубаво е сутрин, когато слънцето ме погали да срещна очите на мама, изпълнени с любов, да ме погали по сънената главица, да отчупя залък от приготвената от нея закуска, най-сладкият! С аромат на обич!

Колко хубаво е, когато татко ме изпрати до училище да ми пожелае късмет и сила, да промълви едва чуто,,Ще се справиш,хлапе“. С теб съм!“ А най-красивите моменти от моя живот са тези, споделени с моето семейство- независимо дали се разхождаме в парка или заедно копаем лозето и чистим от плевели градината.

Тя градината е като семейство за цветята- ако цари мир, любов и всеотдайност ще цъфти във всички цветове на дъгата, затова погрижете се за плевелите, да не избуяват, прекършете лошите чувства, завистта, непокорството,лъжата.. И ще се радвате на най-красивата градина с ухание на привързаност, грижовност, търпение и добро.

Съхранете вярата, в утрешния ден, в себе си, в мама и тате, в приятелите. Дайте воля на надеждата! Обичайте! Рздавайте! Безвъзмездно!Бъдете добри един към друг. Подкрепете ръката, докодснете онази най-нежна и ранима струна –сърцето- с любов! Защото, каквото посеете, приятели-това ще пожънете!

Обичай семейството си, защото то е всичко , което имаш. То е твоята защита и подкрепа в света, то е твоята крепост.