ЗА ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА

АВТОР: ВИХРА БОЯДЖИЕВА

Има ли човек, който не харесва Коледата? Сигурно има, но аз я обожавам това е най-любимият ми празник. Всеки е чувал, че на Коледа се случват чудеса. Факт е, че може би това е заради раждането на Исус Христос, но аз съм чувала, че това е, защото един дядо, днес познат като Дядо Коледа, решил на този ден да обиколи своят град и даде храна, играчки и дрехи на бедните деца и сирачета, на следващата година решил да даде подаръци на всички деца и може би заради това се случват чудеса, защото всяка Коледа има изпълнени мечти.

Има хора, които вярват в Исус Христос, но има такива, които не вярват. Аз вярвам, за мен вярата и надеждата ни крепят.

Вярвате ли, че на Коледа се случват чудеса? Аз вярвам, каквото и да си пожелая на Коледа винаги се случва. Чакай малко…..

Всъщност какво е чудо? Чудо.., явно нещо уникално, свръхестествено, прекрасно. Дали не са някакви магии?

Може да е всичко, зависи кой как го разбира, за всеки чудото е различно. Зависи дали хората вярват в магии, сили дори в Христос.

За някой чудото може да е детенце, ако са го чакали много време. За друг чудото може да е някоя магия. За трети чудото може да е да оздравее от някаква болест, която може да даде край на живота му. Вярата е да повярваш в доброто, това всеки го знае. Защото без вяра, без надежда и обич светът е празен, сив и безличен. Всеки носи чудото в самия себе си! Само трябва да протегне ръка, да подари блага дума, мил жест…

Ако до всяко добро същество застане поне още едно- тагава светът ще бъде различен, по -добър, по-истински! Тогава всеки ден ще бъде празник! Чудеса се случват всеки ден, само трябва да освободим онази сила в себе си, която докосва най-нежцната струна на човешката душа- да бъдем добри, да даваме повече отколкото получаваме! Да бъдем Хора!