МОЕТО СЕМЕЙСТВО-МОЯТА КРЕПОСТ

АВТОР: АЙШЕН ЕРДИНЧ

Семейството е най-важното нещо в живота на всеки от нас. Когато човек има хубаво семейство, когато има разбирателство и само хубави моменти и спомени в него, всичко е прекрасно. Без семейство сме като птици, без криле. Не можем да се научим да полетим или да се приземим.

Семейството е онова, което ни дава крилца, с които първо ни научава как да полетим и после да слезем на Земята.

Семейството е това, което ни прави хора и, което ни помага да показваме хубавите си черти на хората. В него ние се възпитаваме, научаваме, кое е правилно и кое, не е. Ние порастваме в семейството, ставаме зрели хора.

Моето семейство е мама. Тя е всичко, което имам и тя е моето семейство. Едничка на света, толкова много си я обичам и няма звезда, която да не мога да сваля от небето за нея, стига да поиска. Винаги в живота има моменти, в които има неразбирателства между хората, но всичко и всеки проблем, спор се решава. С мама винаги решаваме проблемите заедно, никога не ги оставяме нерешени. Всяка пречка, всяка лоша случка в нашето или извън нашето семейство ни прави още по-борбени и силни. Заедно се учим, как да се справяме с различни ситуации. Няма нещо, което мама не би направила, за да се уча по най-добрия начин. Тя е моята опора и аз нейната. С мама сме като две пътешественички, обичаме да пътуваме заедно. Пеем песни и пишем текстове на нови песни, когато си поиграем с нашето въображение. Вкъщи готвим отново заедно всякакви вкусотии и всеки ден се стараем да научаваме нови и нови кулинарни рецепти.

Всъщност аз много неща научавам от мама, но пък и мама учи от мен! Ние сме като двете половини на едно цяло сърце, кото бие , кото раздава любов…. Нашата връзка е много силна и винаги трябва да си остане такава, за да не могат да влязат чужди и лоши хора помежду ни.

Мама е тази, която ме е поела в ръце, при първата ми глътка въздух и е посветила целия си живот само на мен! Нищо не трябва да събаря отношенията ни. Аз не бих позволила за нищо на света! Ние трябва да бъдем все по-силни и по-силни, защото ако не се крепим ние двете, защото си нямаме нищо друго! А заедно сме силни и можем да се справим с всичко!  Защото ние сме една цяла крепост и не трябва да има стени и прегради между нас. Ако има две стени и то слабо изградени, другите лесно ще могат да ги съборят и минат през тях.

Ако бъдем една цяла и силна стена, те няма да могат да дойдат срещу нашата сила. Затова е толкова важно не само семейството, а всички хора, които се обичат да са единни, да бъдат заедно в добро и зли, защото животът е не само низ от щастливи мигове, има и бурени,които да се изкоренят и бодли, които да раняват! Семейството, когато всички са заедно-ръка за ръка и рамо до рамо, винаги заедно, няма да бъде  разрушена здравата, силната стена, която са изградили с времето, устояла на бури, огън и вода…