ИЗПОВЕД

АВТОР: НАОМИ ПРОВОУ

Аз съм едно вече пораснало дете! Ученичка съм вече в четвърти клас и съм едно съвсем, съвсем обикновено мечтаещо момиче от Шумен. Много искам да споделя с вас една наглед сйвсем обикновена история, история за вярата, надеждата и любовта, моята история…Слушайте!

Във въздуха се носи аромат на прясно изпечени курабийки, от онези с канела и много шоколад! А  цялата къща ухае на ваниулия и лимомови корички! Звездите греят на нощното небе някак по- ярко.. Коледният дух витае около нас, а аз го усещам с всяко мое сетиво, с всяка фибра, с всяка усмивка, виждам го в блесналите очи на сестрите ми…Предколедно ми е…

Поглеждам през запотеното стъкло на прозореца и си мисля/дори на глас/Аз не искам скъпи подаръци..Те не означават нищо..Аз искам единствено здраве и щастие! А те с пари не се купуват. А щастието, аз не бих задържала за себе си! Напротив- бих го разделила по равно с всички хора по земята. За да няма тъжни лица и разплакани детски очи! Бедните да станат богати…А богатите да раздават с пълни шепи на тези, които нямат. Да раздаваме! С пълни шепи ако може ! По малко вяра, зрънце надежда и много любов! Аз амен най-големият подарък е  възможността да бъда съпричастна, самата аз да бъда дар, да дарявам радост – най- красивият подарък! За мен щастието е всички да сме равни. Да имам приятели, семейство..щастлива съм, когато дарявам щастие, а то се изразява в това да бъда лъч надежда, да бъда усмивката и блясъкът в нечии очи, да помагам , да давам в нужда,Какво е сам да бъдеш радост! Да бъдеш обия!? Обич е мама! Обия е семейството! Радостта е –всички заедно, задружни да общуваме и направим света по-добър. И тогава всеки ден ще бъде празник. Ще бъдем богати! То богатството не се изразява в пари, а в това, което човек носи в сърцето си. Истински човек е този, който е щастлив, здрав и добър. Да разпръскваме ако може добро и любов над сънливите и градове и заспали , сгушени в топла прегръдка малки селца и притихналите в мразовитата снежна нощ паланки…И не само на Коледа да бъдем добри. И не само един път в годината! Не само на Бъдни вечер да се сещаме да бъдем добротворци.. Но нека това е началото! Да превърнем всеки ден от годината в празник..Защото не само на Коледа се случват чудеса! Нека ние- децата бъдем чудото! Всеки ден е едно малко чудо, когато дариш усмивка, когато бъдеш радостта и щастието в нечий живот! И тогава ще грейне светлина не само в нашите сърца,а в бяло ще сгряваме замръзнала от суета земя, в бялио ще се къпа света.. не само на Рождество Христово, окъпан от сетлина ще грейне в бяло 365 дни в годината света!