МОЯТА ЗИМНА ПРИКАЗКА

АВТОР: СУНА АЛИЕВА

Аз съм една от последните снежинки, които падат от сивото зимно небе, но се страхувам какво ще се случи, когато падна на земята. Духна силен вятър. Отнесе ме надалеч. Почти докосвах земята… Паднах. Но не ме заболя. Под мен се разстилаше мек килим…Беше навалял пухкав сняг през нощта.  Изплаших се…но почувствах и лек гъдел…Сякаш някой нежно ме галеше с вълшебни пръсти. Бях с моите братя. Дойде при мен едно момиче. Спря се.Усмихваше се…малко фалшиво и лицемерно/ според мен/ Наведе се…Усети диханието и взе мен и моите братя в топлата си длан. Озовах се на кълбо- малка снежна топка. Станахме твърди като камък. Аз станах целият мокър- бучка лед. Озовах се захвърлен…летях, летях….там отсреща към градината с цветя. Отново паднах. Започнах да се топя…но не се страхувах. Защо ли! Защото щях да дам живот на онова жадно семенце в градината. Щях да му влея жизнени сили и напролет да разпука чашка най- красивото цвете.. И така щях да се родя отново!

Събудих се. И почувствах колко радост има в това да даряваш, а не да получаваш..да имаш приятели, семейство, сплотени и отдадени един на друг…Осъзнах, че животът не е лек и трябва да отстояваш себе си, но без страх. Да бъдеш, да можеш- но с вяра, надежда и любов! И не само един ден в годината, не само на празник, а всеки ден! Има ли обич, разбирателство имаш всичко- това е най- голямото богатство на света!

И си спомних. Онази моя детска мечта…когато мечтаех да летя! Да имам криле и да бъда богат! Замислих се. Ами то криле ти дава самата мечта! Мечтаеш ли, чест гост си в много светове и все различни. Прегръщаш залези и изгреви, пееш с вятъра, срещаш чудни земи и и хора, а те ще  предават и раняват, може би! А вероятно създаваш нови приятелства. Но ще даряват най- ценното на тая земя- радост, щастие, усмивки, подкрепа. И грижа. И Любов. И тогава- тогава ще бъдеш богат! Защото богатството не се измерва с пари, а със сърце!Със  Душа! А те нямат цена! Дори и сега аз не спирам да мечтая, но не спирам и да сбъдвам мечти. Мечти- от онези, които не се купуват с пари. От истинските.