„Чудесата на метлата“

Приказка за мен и теб

Нашият свят понякога изглежда като куп стари и изпомачкани черно-бели фотографии, но въпреки липсата на цвят, ние често успяваме да разгадаем  емоцията, запечатана във всеки един кадър. Ние сме тези зад обектива и същевременно сме тези, които застават пред него. Какво и как ще запечатаме в кадър, какви и как ще изглеждаме на него, зависи единствено от способността ни да виждаме света в нас и света извън нас, светът  в неговото хаотично съвършенство. Способността да виждаме е привилегия, но ние често забравяме това. Спрем ли да виждаме ние рискуваме да не забележим чудесата, които кръжат около нас.

„Чудесата на метлата“ е малка повест, история за тези, които искат да виждат. А най-много и най-добре умеят това децата. Но не само те, нали?

Историята е фантастично възможна. В нея неочаквано фантастично събитие преобразява едно реално и тъжно място. Чудесата следват едно след друго и се дължат не толкова на фантастичното, колкото на способността на героите да виждат света. Героите на тази история са 12 деца, които живеят в приют в малко село недалеч от големия град. Те всички искат само едно – да имат дом. За тях дом не е покрив, легло и изправен водопровод, за тях домът е обичта, която искат да срещнат, за да й подарят своята.

В тази история няма да откриете отрицателния герой, той съществува в нея само като призрак. Той е нещастието, създало това място, но и дотам стигат и силите му.

Тази история е история за доброто в човека, което на пръв поглед е безсилно да променя нещата, което изглежда мъничко и беззащитно, но това е само докато отвори широко очите си.

Под грижите на Антония, доктор Радев и талантливия чичо Марин, 12 деца остават с надежда и вяра за живот. Те всички вярват в чудеса и затова и чудесата се случват на тях.

Стоплете сърцето си с тази малка вълшебно-реална книга, която ще Ви разкаже история за доброто и неговата сила и смисъл. Това е история за надеждата, обичта и малките чудеса, които имат силата да преобразят и най-тъжните места.

Чудесата на метлата

Книгата ще Ви пренесе в света на 12 деца с тъжна съдба, която в един миг се преобръща, благодарение на едно много мъничко и неназовано чудо. Чудо, което търсим всеки един ден в живота си. Тази книга няма да Ви остави равнодушни, ще Ви разсмее и ще Ви просълзи, ще Ви накара да се чувствате истински. Ще Ви покаже доброто и обичта.

Потопете се в света на Марго и Яшо и другите малки герои, които ще ви изведат през тъгата към радостта!

Книгата е вдъхновение и за една прекрасна песен, която може да чуете още сега

ЗА АВТОРА:

Лени Рафаилова е родена в София, завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на приказки за деца и на приказки за пораснали деца. Поддържа свой собствен сайт за широка аудитория, в който намират място множество интересни, интригуващи, смешни и тъжни литературни творби. През 2019 г. създава онлайн пространство за детско писмено творчество „Разкажи ми приказка“, в което децата свободно споделят свои произведения, участват в различни инициативи и конкурси. 

През декември 2020 г. излиза нейната „Джобче със снежинки“- приказна история за детската вяра в доброто, което съществува в нас и около нас, но ние, хората, по някаква много глупава причина, отказваме да повярваме в него. Едно малко момиченце обаче ни показва, че правим голяма грешка.