Ирен Леви

Приказната Ирен е завършила „Журналистика и масови комуникации” в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност “Телевизионна журналистика”, профил “Култура”.

Своята телевизионна кариера тя започва още едва когато е само втори курс! Тогава представя прогнозата за времето под формата на измислена от нея приказка. Ирен е автор и водещ на предаването “Небивалици” bTV.

Автор е на стихосбирката “Голото плашило”, романа “Последно повикване” и “Хмутовете”– приказки и за деца, и за възрастни, които се появиха на книжния пазар миналото лято и веднага се превърнаха в новите приказни любимци и на малките, и на големите деца. Приказките на Ирен са пъстри и забавни. Тя пише леко и увлекателно. Думичките й тичат с палави краченца по страниците и рисуват истории от света на доброто. В царството на Хмутовете всеки ще намери своя уникално чудесен хмут близнак.

От април 2012 г. до днес Ирен е водещ и сценарист на предаването „Малки истории”, което разказва на пръв поглед невероятни, но реални човешки съдби. Излъчва се по Канал 1 на БНТ.