„Разкажи ми приказка“-събитието

На 14 септември в уютната книжарничка Fox-book café в сърцето на София, се състоя представянето на „Разкажи ми приказка“- пространство за детско писмено творчество. В съботния ден на сладка приказка се събраха малки и големи деца. Бяха връчени и наградите от летния конкурс на тема „Когато не мога да заспя“. Имаше щастливи усмивки, добро настроение и много приказна енергия.

Събитието започна с кратко представяне на проекта „Разкажи ми приказка“ от Лени Рафаилова, неговият създател. Лени беше много притеснена, тя просто си е такава. Беше се заредила с пищови, в случай, че думичките й се разбягат из книжарницата. Това почти се случи, но до пищовите не се стигна. Лени сподели с гостите как й е хрумнала идеята и защо тя толкова много си я обича. Приказен помощник на водещата беше лъчезарната хмутица Ирен Леви, която впечатли децата с чаровната си усмивка и топлите си думи.

Хапваха се приказни сладки с буквички, дело на сладкарския ни майстор Траяна Кайракова, част от журито на конкурса, която не можа да присъства, поради сериозния си ангажимент на добър учител! Сладките се харесаха на всички, чакаме Траяна да ни приготви отново от тях! Раздадоха се награди и грамоти. Наградите в конкурса ни за приказка бяха осигурени от прекрасно-чудесния онлайн магазин за играчки www.igra4kite.com и неговата невероятно усмихната собственичка Ива Чомполова. Благодарим й от все сърце!

Събитието имаше и своя талисман, който е талисман и на целия ни проект. Изработен от любимата ни Анита Георгиева с благородна кауза.

За да обобщим, ще кажем, че събитието ни се получи, нито едно дете не заспа от скука! А пък Лени даже се разприказва свободно, усещайки че е толкова много щастлива от радостта на децата.

Първото ни събитие ни дава кураж да продължим с идеята, благодарение на изключително милите думи за нас, които чухме и от децата и от техните родители. Благодарим Ви от сърце и ще се радваме да не ни забравите!

Снимките от събитието са дело на младия фотограф Теди Рафаилов– син на Лени и бъдещ абитуриент от Националната гимназия по полиграфия и фотография в София. Благодарим на Теди и му желаем много бъдещи успехи!