МАЙМУНКАТА ФОКУСНИК

Петя Добромирова Димитрова

Имало едно време една маймунка, която се казвала Ели. Тя била фокусник в цирка и веселяла децата, дошли от близо и далеч, за да я видят. Маймунката освен фокуси по чуден начин правела играчки и бонбони за децата, инструменти за техните татковци, за да поправят колите и да водят семействата си на красиви места, на море, на планина. За майките Ели правела красиви бални рокли и гримове за тържествата, на които ходят. Всички, като разбирали от свои приятели за необикновената маймунка, идвали да я видят.

Един ден в цирка дошло едно тъжно дете, защото майка му била болна, а лекарите не можели да я излекуват. Маймунката му дала вълшебен сироп и за радост на детето майката оздравяла.

Всички хора в града обичали добрата маймунка. Една нощ обаче зъл и алчен човек отвлякъл Ели далеч от този град. Искал да забогатее от чудната й дарба. Държал я в клетка и се отнасял лошо с нея. Горката Ели не смогвала да изпълнява желанията му. Той искал все повече неща. Когато започнал да я кара да върши злодейства, чудесата на маймунката не се получавали.

Един ден Ели съвсем загубила необикновените си способности. Тогава злодеят спрял да я храни и я продал в зоомагазин. А там едно щастливо семейство я купило и Ели пак започнала да прави чудни фокуси. Злодеят обаче се опитал да обере една банка, не успял и бил дълго в затвора.

Маймунката се чувствала добре при грижовното семейство, но й липсвали цирка, децата и това да помага на повече хора. Тогава семейството я върнало в любимия й цирк.

Ако и във вашия град дойде цирк дали там няма да е тази чудна маймунка? Ако е при вас, намислете си хубаво желание и я помолете да го изпълни.