ВЪЛШЕБНА ПЕСЕН

Яна-Мария Господинова Гагова, СУ ”Никола Йонков Вапцаров”- град Силистра

-Здравейте! Аз съм Яни-музикална рибка. Музикална, защото пея във вокална група”Сладкогласни златоперки”. Живея в най-дълбоката част на морето, точно до Кораловия парк, на улица „Люлеещи се водорасли”-7.

На моята уличка е много, много весело, защото сме в лятна ваканция и по цял ден си играем и си пеем с моите приятели. И изобщо на нашата уличка цари нестихващо забавление.

Докато един ден….всичко се промени. Когато се събудих и излязох на двора видях къща на края на улицата, но тя беше някак странна.

Аз съм една много любопитна рибка и затова бързо заплувах към новия съсед. Надникнах през прозореца и видях едно оранжево късокосместо петно. То се размърда и…”Ооооо, ужас!!!” Нокти, мустаци, зъби, лапи и огромни светещи очи…..

-Но-но-но….това е Туфо…..Котаракът Туфо!

Усетих , че не случайно се е нанесъл на нашата уличка. Отидох веднага в моята стая. Отворих си компютъра и веднага надникнах в сайта www. Рибни новини.com

“Невиждано!!! Нечувано!!! Невероятно!!! Туфо, котаракът от сушата, се потопи в морските дълбини, за да организира първия по рода си музикален фестивал „Морски ноти”. Голямата награда ще бъде песен за победителя, която ще има силата да почиства морето, да кара въдиците и рибарските мрежи да се влюбят във вълните и  никога повече да не ловят морски обитатели.”

Разбира се, че няма време за колебание! Ние, ”Сладкогласни златоперки”, ще участваме!

И ето ни на сцената! Аз ще пея с моя дуетен партньор – Рачко Осмокрачов . Пред нас е нашият музикален педагог делфинката Бони.

Започваме! Засвирват медузките на тромпети, тракат звучно мидичките на кастанети. На пиано свири Октоподчо, а на китара- Акулчо!

Запяхме:

”Рибка червена –Яни съм аз,

имам чуден ,вълшебен глас!

Рачко съм аз –с глас неповторим;

Яни и Рачко –дует непобедим….

Три –ли-ли; Три-ли-ли

Пеят с нас морските вълни;

Трили-том;Трили –том

Морето е нашият обичан дом”

Чудите се как завърши всичко? Да, ние спечелихме голямата награда!

Получихме и песента. Ние, обаче добавихме и куплет, с който да превърнем Туфо във вегетарианец- нямах му доверие на този мустакат рижко!

Сега всичко е спокойно, защото е вечер. Вълничките леко се полюшват, защото приспиват малките рибчовци. Бисерните перлички са притихнали на топличко в мидичките и сладко сънуват. Моите приятели също отдавна спят. Само аз съм будна. Чакам изгрева. Мога ли да повярвам на тази песен? Изпях ли я с най-вълшебен глас?

Какво ни очаква утре?