КОЛЕДНО ВЪЛШЕБСТВО

АВТОР: МИРА ГЕОРГИЕВА

Наближава любимото ми време от годината- Коледа. Всички хора украсяват домовете си- елхите побеляват, лампичките светят игриво, шоколадови фигурки от марципан радват децата, красиви фойерверки обагрят небето. Всяка вечер се промъквам в кухнята, взимам няколко бисквитки и чаша топло мляко, след което ги оставям под елхата за джуджетата. В главата ми изниква образът на онзи дългоочакван подарък- куклата с червения пуловер от магазина на леля Моли. По пътя за училище се спирам до витрината, поглеждам сините й очи, които са като истински и с усмивка поздравявам продавачката.

Една спокойна сутрин, с приповдигнато настроение, подскачах към любимото си магазинче, усещах как снежинките докосват шапката ми и бързо се топяха след това. Радвах се на уличната украса, мириса на бор, както и на усмивките на хората. Когато наближих, видях, че едно малко момиченце стои пред бутика, вперило поглед в красивите коледни играчки. Цялото трепереше от студ, защото беше без палто и шапка. Отидох до него и го хванах за ръчичката- цялото беше замръзнало, само очите му светеха.

Попитах го защо е само, а то ми отговори, че няма семейство и живее в близкото сиропиталище. Добави, че няма пари, затова й остава само да мечтае с цялото си сърце. Исках да остана с нея, но закъснявах за училище и се налагаше да тръгна. Прецених, че тя се нуждае повече от топлата ми шапка и реших да й я подаря. И без това миналогодишната още върши работа.

Цял ден една мисъл не напусна главата ми- мога ли да направя всички деца по света щастливи. Когато се прибрах и стана време да нахраня джуджетата на дядо Коледа, се сетих да му напиша ново писмо. Пуснах старото в камината, взех лист и започнах:

 ,,Мили Дядо Коледа,

Пиша ти това писмо, защото имам нужда от твоята помощ. Коледа е приказна, а всичко около нея- магично. Това е времето човек да отвори сърцето си за другите. Да поиска прошка за грешките си, да направи добро, да бъде съпричастен с другите. Пожелавам си повече хора да са у дома със семействата си, да приготвят трапезата и да пеят коледни песни. Всички деца да получат желаните подаръци и усмивките им да не слизат от лицата. Коледа е красива заради доброто и любовта, които оставя в нас.“

В навечерието на Коледа аз получих куклата от леля Моли, но вече имах най-важното- семейство и дом. Взех красиво опакованата кутия и я оставих пред сиропиталището, защото тази кукла щеше да пренесе магията на Коледа в душата на едно дете.  А в това време от годината всички деца заслужават да греят от щастие. Когато едно дете мечтае за нещо толкова силно и вярва, че ще се случи, то просто се случва. По Коледа стават чудеса!