ЛЕТНИ ПРИКАЗКИ

ОТ: ЛЕНИ

Когато мислим за лятото, когато говорим или пишем за него, инстинктивно го обсипваме с куп цветни, звънтящи и ароматни прилагателни. Лятото ни е синьо, оранжево и зелено, то е топло и горещо, то е любимо, чакано и обичано. Но колкото и чудни прилагателни да му припишем, лятото е и ще си остане сезонът на глаголите. То тича, скача, играе. То плува, пътува, танцува. То желае и мечтае. И в цялата тази глаголна щуротека, съществителните кротко и елегантно си отпочиват на шезлонга. Те са наясно, че без тях не може лесно да се мине и затова просто наблюдават с нескрито обожание глаголните подскачания и премятания. Понякога само се сепват от някое очарователно пърхащо междуметие. Ах, лято е все пак! Да го обичаме!

И понеже е ваканция, а ваканцията е перфектно време за мечтаене, ние ви каним да ни напишете своята много, ама много вдъхновяваща лятна история. Бихме искали да я напишете, може и да ни я разкажете в подкаста (с аудио и/или видео файл) и да ни я изпратите до 15.10.2021г. Награди ще има за трима, които ще обявим до 10 дни след последния срок.

Ами това е, стягайте багажа, отивайте на някое готино място и мечтайте. Не забравяйте да напишете най, ама най-вдъхновяващото си съчинение, защото пък на нас много ни се иска да го прочетем!

Своите произведения изпращайте на e-mail: konkurs@prikazkite.org

Изискванията са много малко.

  • Чудесен български език. Такъв, какъвто винаги трябва да бъде.
  • Вдъхновяваща идея и добре развита сюжетна линия.
  • Дължина на текста – до 3000 знака.

ОЧАКВАМЕ ВИ С НЕТЪРПЕНИЕ!