ЗДРАВЕЙ, ЛЯТО!

Автор: Лия Стоянова

Здравей, мило мое Лято!

Пиша ти, защото вече много ми липсваш. А сякаш вчера се сбогувахме. Толкова те чаках, мечтаех, планирах как срещата ни ще e още по-незабравима. И всичко мина така бързо, на един дъх…

Помниш ли, Лято, как исках да ми обещаеш, че с твоите вълшебства ще направиш така, че всички по-дълго да се усмихваме, стоплени от спомените заедно с теб! И децата, и възрастните да са така волни и безгрижни както през ваканцията. И учителите ни, най-много те даже, защото ще бъдем заедно с тях чак до следващата ни среща с теб догодина. Да знаеш, Лято, сбъднало си вълшебството и този път, поне с мен. Кожата ми е още златиста, а луничките ме карат да се усмихвам. Развеселявам се всеки път, като видя драскотините и белезите по себе си от весели безкрайни игри до тъмно.  Но най-вече се радвам от спомена за най-прекрасното приключение в живота ми…

Беше  в края на  юли и бяхме на море цялото семейство. Всеки ден гледах замечтано в небето и много исках и аз да полетя с парашут високо над морето.  Хем много исках, хем ме беше страх! И мама я беше страх! По очите ѝ познавах, че няма да разреши. Но сгреших! В едно слънчево утро двамата с тати се возехме на лодка в морето и чакахме да дойде нашият ред да полетим. Беше вълнуващо и страшно! Но и хубаво! Всякакви емоции се биеха в мен, дори исках да избягам! Но вече бях отишла, а и всички ме окуражваха, защото бях най-малката в групата. Нямаше да се откажа! И полетяхме двамата с тати заедно! Виждах целия бряг, морето, хотелите, нашия плаж. Махах на мама, без да знам къде е. Ако случайно ме вижда! Гледах с гордост към тати и си мислех колко съм смела!

Най-важното, Лято, с това преживяване ти ме научи на нещо безценно! Понякога когато е страшно и когато е трудно, не трябва да бягаш и да се криеш, защото, ако издържиш, следва нещо много хубаво – като моята сбъдната мечта да полетя!

Все още се усмихвам, като се сетя за този наш спомен. Той ми помага всеки ден да съм по-силна и по-уверена. Благодаря ти много, мое Лято! Знам, че не след дълго пак ще сме заедно и ми готвиш нови изненади. До тогава ще се радвам на другите сезони и ще виждам красотата им, но ти винаги ще си най-желаното за мен.

С обич, Лия