РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИКАЗНИЯ КОНКУРС

Конкурсът ни за детска авторска приказка, проведен съвместно с онлайн магазин https://www.igra4kite.com/ събра близо 60 авторски произведения на деца от цяла България! Това е наистина невероятно и също толкова прекрасно! Всички истории ни развълнуваха и ни пренесоха в други светове- магични, мистични, интригуващи, забавни и най-вече изпълнени с много мисли и усещане за добро, обич и състрадание. 

Журито, в състав: Леда Аврамова – автор и преподавател в ЧНУ „Питагор“, гр. София, Траяна Кайракова – автор, преподавател по български език и литература и педагогически съветник в СУ „Железник“, гр. Стара Загора, Лени Рафаилова – автор и създател на онлайн пространство Разкажи ми приказка“ и Ива  – представител на онлайн магазин  Игра4ките се затрудни неимоверно много с оценяването на творбите. За съжаление не можем да наградим всичките ни прекрасни участници, но решихме освен обявените 3 награди, да раздадем и още малко. И така, нека да започнем с победителите в първия ни конкурс за авторска приказка.

Това са:

1. Изабел Светославова Йорданова, 4 клас ОУ „Иван Вазов“, гр. Силистра за разказа „СНЕЖНА БУРЯ“

Наградата на Изабел е модерна раница на O’Neill, подходяща за ..навсякъде! 🙂 

2. Николай Милков Хаджистойчев, 4 клас, ОУ „Елисавета Багряна” гр.Сливен за разказа „ПЕТЛЕТО, КОЕТО ВИНАГИ КАЗВАШЕ САМО ИСТИНАТА

Наградата на Николай е модерна раница REPLAY!

3. Ниляй Мюмюнали Ахмед, СУ „Христо Ботев“- с. Караманци
за разказа „ЛУННАТА ПРИНЦЕСА“

Наградата на Ниляй е модерна раничка с цветен дизайн

Наградата на публиката с общо 222 гласа е за Преслава Калчева – 7.А клас, ОУ”Христо Смирненски”, гр. Карнобат и нейният разказ „Вълшебният пръстен“

Наградата на Преслава е цветна раница на Candy

Това са нашите четирима победители по регламент.  

Едно от условията на конкурса бе текстът да е с максимална дължина от 3000 знака. Получихме текстове, които надхвърлят малко или пък значително тази граница, но понеже всички те са много хубави, решихме да дадем една допълнителна награда за текст с дължина над 3000 знака. Наградата е за Георги Христозов, 4-ти клас в 17 СУ Дамян Груев“ гр.София и неговата интригуваща история за „Г-н Кочан и силата на думите

Наградата на Георги е раница от REPLAY!

Имаме и една специална награда от онлайн магазин  https://www.igra4kite.com/ , която се присъжда на Никол Кънчева от гр. Шумен за нейната приказка „Вълшебният свят на играчките

Наградата на Никол е цветна раничка на Candy

И понеже нашето жури е много симпатично, определихме и няколко поощрителни награди за:

– Михаела Попова и разказа „Конят и мравката

– Михаил Дженков и разказа „Еднорогото козле

– Виктория Митанова и историята на „Облачето, което искало да промени света

– Гергана Жекова за „Ние, Рисовете

– Суде Аптула Бехайдин за „Приказка за полянката

– Деря Динчер Ерджан за „Баба Марта и гарваните

– Траяна Калоянова за „Началото на моята приказка

– Йоана Иванова за „Приключенко“ (със собствени илюстрации, Благодарим!!!)

– Мелиса Гюрджан Мехмед за „Надежда

– Никол Иванова за „Кови

Всички участници в конкурса ще получат ваучер за 15% отстъпка при пазаруване от онлайн магазин  https://www.igra4kite.com/  , който ще е валиден до 15.09.2020г. вкл. за всички артикули в магазина, с изключение на тези в промоция. Всички участници ще получат и грамоти за своето участие!

Благодарим на всички деца за старанието, за вдъхновението им, с което направиха този конкурс наше любимо събитие! Очаквайте ни скоро пак с нови изненади!

Молим, всички наградени, както и всики участници в конкурса да ни пишат на e-mail: konkurs@prikazkite.org , за да уточним начина на изпращане на грамотите и наградите, както и ваучерите за пазаруване от електронния ни магазин.

И да не забравим, благодарим на всички учители и родители, които насърчиха децата да творят, не само за нашия конкурс, а заради самите тях, заради техния свят, тяхното вдъхновение и обич към нашия език!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!


#Солидарност_В_Културата

„Разкажи ми приказка“ се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата „Солидарност в културата”.